famille fait du sport sur la plage

Tips & advies om je gezondheid te beschermen

Met onze tips, advies en informatie kun je jouw gezondheid en die van je familie levenslang beschermen.

Bescherm je gezondheid levenslang

Soms is het moeilijk het bos door de bomen te zien: wanneer zijn welke gezondheidszorgverzekeringen nuttig? DKV wil je daar graag bij helpen. Als marktleider in België weten we waarover we praten en die kennis willen we graag met je delen. Daarom deze leidraad. Die geeft een overzicht van behoeften die je kunt ervaren op bepaalde scharniermomenten in je leven.

1

De wereld aan je voeten

Je eerste job. Het begin van je professionele leven. Zoveel mogelijkheden. Zoveel kansen. Keerzijde van de medaille: meer verantwoordelijkheden. Plots zijn er al die zaken waarmee je rekening moet houden: een dak boven je hoofd, vervoer, grote en kleine aankopen, aansluiting bij een mutualiteit, verzekeringen, belastingen, … Want ja, ook voor de overheid sta je nu op eigen benen. Een goed moment om even stil te staan bij je toekomst. Ook wat je gezondheid betreft, want bij een ongeval of ziekte moet je ook voor jezelf kunnen zorgen.

Lees meer
2

Jullie gaan samenwonen. Proficiat!

Gaan jullie samenwonen? Proficiat! Dat betekent een woning met z’n tweetjes, samen plannen smeden voor de toekomst... en daar speelt gezondheidszorg ook een rol in.

Lees meer
3

Welkom kids!

Het spreekwoord zegt: ”Kleine kinderen, kleine problemen – grote kinderen, grote problemen.” Kinderen groeien als kool en hun gezondheidssituatie wijzigt mee. Tijd om vooruit te kijken.

Lees meer
4

Werken is gezond!

Een eigen zaak opstarten is spannend… maar ook uitputtend. Zoveel elementen waarmee je rekening moet houden, zoveel administratie... Je statuut verandert en dus ook je sociale zekerheid. Het sociale vangnet van een ondernemer is immers minder uitgebreid dan dat van werknemers.

Lees meer
5

Is het einde van je carrière in zicht? Niet getreurd!

Ga je binnenkort met pensioen? De tijd vliegt. Ineens besef je dat je je collectieve verzekering nog niet naar een privéverzekering hebt omgezet. Wat nu? Wat zijn je opties?

Lees meer
6

Met pensioen. Eindelijk tijd voor de leuke dingen!

Het is zo ver. Je bent gepensioneerd. Eindelijk tijd voor jezelf, voor je familie en voor die vele hobby’s waar je nooit aan toe kwam. Hoog tijd ook om na te denken over wat je nodig hebt aan gezondheidsverzekeringen.

Lees meer