femme regardant homme sur un canapé
Jullie gaan samenwonen. Proficiat!

Impact kinderen op je gezondheidsverzekering

Super! Een mooie bekroning van jullie relatie. Maar wat gezondheidszorgen betreft, vraagt dit wel enige planning.

Als jullie nog geen hospitalisatieverzekering hebben, dan is dit een goed moment. Een bevalling gaat meestal samen met een ziekenhuisopname. En daarvan wordt slechts een deel van de kosten door de wettelijke ziekteverzekering terugbetaald. Waarschijnlijk willen jullie graag een eenpersoonskamer zodat jullie ongestoord bezoek kunnen ontvangen en dan kunnen in dit geval de honorariumsupplementen aardig oplopen.

Vergeet ook niet om je baby meteen te registreren, zowel bij de collectieve verzekering via de werkgever als bij een particuliere polis. Op die manier worden alle kosten die gelinkt zijn aan jullie baby (zoals bv. neonatale zorg) gedekt door DKV. De aanvraag moet je indienen binnen de 60 dagen na de geboorte.

 

Eens je baby er is, is de kans groot dat je regelmatig een kinderarts of een andere geneesheer moet raadplegen en dan kunnen de erelonen en de kosten voor geneesmiddelen oplopen. Een verzekering ambulante kosten zorgt ervoor dat je je daar niet moet mee bezighouden. Zo kun je je concentreren op de belangrijkste zaak: de gezondheid van je kind.

Onze website geeft je heel wat nuttige informatie over onze verzekeringen. Natuurlijk kun je ook terecht bij je verzekeringstussenpersoon.

Zie ook