Met pensioen. Eindelijk tijd voor de leuke dingen!

Dekking bij onverwachte hospitalisatie in het buitenland

Dat hangt af van je verwachtingen. Het goede nieuws is dat je waarschijnlijk al gedekt bent voor onverwachte ziekenhuisopnames in het buitenland.

Dat is zeker het geval als je over een DKV-hospitalisatieverzekering beschikt, want daarin is DKV Assistance geïntegreerd, onze bijstand voor verzekerden die niet gedomicilieerd zijn in het land waar ze dringende medische hulp nodig hebben.

De belangrijkste voordelen van DKV Assistance zijn:

  • Rechtstreekse betaling van je ziekenhuisfactuur als je je ziekenhuisopname binnen de 24u aan DKV Assistance meldt;
  • Repatriëring naar België indien medisch nodig;
  • Vervoer naar het plaatselijke ziekenhuis;
  • Opsturen van medisch noodzakelijke geneesmiddelen en protheses indien die ter plekke niet beschikbaar zijn;
  • Communicatie met de behandelende artsen ter plaatse en met je huisarts.

 

DKV Assistance geldt niet voor personen die langdurig in het buitenland wonen (meer dan 90 opeenvolgende dagen). Zij vallen onder de sociale zekerheid van het land waar ze ingeschreven zijn. Onze partner Globality Health specialiseert zich in oplossingen voor gezondheidszorgverzekeringen voor expats. Aarzel niet hen te contacteren.

Je Medi-Card® wordt niet erkend door buitenlandse ziekenhuizen, maar toch raden we je aan om ze mee te nemen op reis. Je vindt er immers het telefoonnummer van de noodcentrale van DKV Assistance. De contactinformatie van DKV Assistance staat natuurlijk ook in de DKV App op je smartophone.

Zie ook