Is het einde van je carrière in zicht? Niet getreurd!

Kan ik privé nog een hospitalisatieverzekering nemen?

Zelfs wanneer je aan de vooravond van je pensioen staat, kun je nog altijd overschakelen naar een individuele hospitalisatieverzekering.

Dat is zelfs een wettelijk recht. Je werkgever is verplicht je hiervan op de hoogte te brengen binnen de 30 dagen na het verlies van het voordeel van je collectieve verzekering. Je hoeft geen medische vragenlijst in te vullen en het maakt niet uit welke kleine gezondheidsproblemen u in de tussentijd bent tegengekomen. Daarna heb jij 30 dagen om te beslissen of je gebruik wilt maken van dit recht.

Heb je geen collectieve gezondheidszorgverzekering bij je pensionering, zijn er toch nog mogelijkheden. DKV biedt 3 individuele hospitalisatieverzekeringen aan:

 • DKV Hospi Select biedt je een onbeperkte bescherming in het DKV-netwerk van partnerziekenhuizen* voor een budget onder controle. Je hebt de mogelijkheid je kamertype te kiezen in functie van de aard van de interventie en dit zowel voor gewone hospitalisaties als voor daghospitalisaties.
  Deze verzekering biedt:
  • Onbeperkte terugbetaling in een eenpersoonskamer in een DKV-partnerziekenhuis* mits de betaling van een persoonlijke bijdrage van €176,13 of €352,26 (bedrag bepaald bij de onderschrijving).
  • Terugbetaling van pre- en post-hospitalisatiekosten (30 en 120 dagen respectievelijk).
  • Terugbetaling van medische kosten voor 30 zware ziekten.

Kies je om persoonlijke redenen voor een éénpersoonskamer in een ziekenhuis dat geen partnerziekenhuis* is, vragen we je een persoonlijke bijdrage van 20% voor de kamer- en ereloonsupplementen. Deze persoonlijke bijdrage van 20% is van toepassing bij o.a. een dringende opname of bij keuze van een specialisatie in een niet-partnerziekenhuis* of als je om persoonlijke redenen kiest voor een éénpersoonskamer.

De Medi-Card® wordt enkel aanvaard in onze partnerziekenhuizen.

* De lijst van de partnerziekenhuizen vind je hier.

 • DKV Hospi Flexi garandeert een onbeperkte terugbetaling bij opname in een tweepersoonskamer. Mits de betaling van een persoonlijke bijdrage van € 176,13 per opname kun je in een eenpersoonskamer overnachten. Verder voorziet deze verzekering in een terugbetaling van ambulante kosten bij 30 Zware Ziekten, gedurende het ganse jaar en zonder hospitalisatie. De premie van DKV Hospi Flexi hangt af van je leeftijd.
 • DKV Medi Pack is bij uitstek geschikt voor je gezin. Deze verzekering biedt onbeperkte terugbetaling in een twee- of meerpersoonskamer én betaalt 80% van alle medische kosten terug, inclusief geneesmiddelen en raadplegingen. En dat het hele jaar door. Er geldt enkel een vrijstelling van €188,07 per persoon.

Bij deze drie verzekeringen krijg je een Medi-Card®. Deze geeft je rechtstreekse toegang tot het derdebetalerssyteem van DKV. Dit is een systeem waarbij de ziekenhuizen die de Medi-Card® aanvaarden je factuur rechtstreeks naar DKV sturen en wij ze rechtstreeks betalen. Alleen voor niet-gedekte uitgaven (zoals bijkomende drank op de kamer) kloppen we later bij je aan. Het enige dat je moet doen om hiervan te genieten, is je Medi-Card® overhandigen bij je opname.

Zie ook