vos premiers pas dans la vie
De wereld aan je voeten

De pro's van een collectieve hospitalisatieverzekering

Een collectieve hospitalisatieverzekering is een zeer interessant extralegaal voordeel. Je mutualiteit betaalt immers maar een beperkt deel van een hospitalisatie terug.

Welke kosten terugbetaald worden, is wettelijk vastgelegd (RIZIV-tarieven). Al de rest moet je zelf betalen. Een onaangename verrassing die je kunt vermijden via een aanvullende collectieve hospitalisatieverzekering.

Maar pas op. Er kunnen nog gezondheidsuitgaven opduiken die ook je collectieve hospitalisatieverzekering niet dekt, zoals kosten voor tandzorg of ambulante verzorging. Daarvoor is een aanvullende verzekering tandzorg of ambulante kosten nodig. Deze verzekeringen laten je toe een bijkomende terugbetaling te krijgen bij behandelingen die losstaan van een opname in het ziekenhuis, zoals raadplegingen bij de huisarts of specialist, tandarts, geneesmiddelen, enz.

 

Actie?!

Heb je vragen? Bekijk dan onze website of vraag een gesprek met je verzekeringstussenpersoon. Hij kent je persoonlijke situatie beter dan wie ook en is ideaal geplaatst om je een oplossing op maat voor te stellen.

Zie ook