homme sur un bateau
Met pensioen. Eindelijk tijd voor de leuke dingen!

Je pensioen en je gezondheidsverzekering

Het is moeilijk om daar een algemeen antwoord op te geven omdat het afhangt van de maatregelen die je vooraf genomen hebt.

Er zijn twee mogelijkheden:

Je had een collectieve hospitalisatieverzekering bij je werkgever: je werkgever is verplicht je op de hoogte te brengen van je mogelijkheid om individueel de verzekering verder te zetten en dit binnen de 30 dagen van het verlies van dit voordeel. Je hoeft geen medische vragenlijst in te vullen als je minimaal twee jaar onafgebroken bent aangesloten en ongeacht welke gezondheidsproblemen je in de tussentijd bent tegengekomen. Je hebt daarna 30 dagen om te bevestigen of je al dan niet wenst verder te zetten onder gelijkaardige waarborgen.

 

Je had geen collectieve polis: zelfs wanneer je van nul moet beginnen, is aansluiting mogelijk. Je zal een medische vragenlijst moeten invullen en een medisch onderzoek moeten ondergaan. Op onze website vind je alle informatie over onze hospitalisatieverzekeringen. Je kun ook terecht bij je verzekeringstussenpersoon, die in functie van je behoeften de beste oplossing zal uitwerken.

Zie ook