DKV Belgium komt tegemoet aan toenemende medische kosten en nieuwe trends

DKV Belgium, specialist op het vlak van private ziekteverzekeringen, komt tegemoet aan toenemende medische kosten en nieuwe trends.

De medische kosten nemen jaarlijks toe, samen met de ereloon- en kamersupplementen in een éénpersoonskamer bij hospitalisatie. Deze prijsstijgingen zorgen voor een grote uitdaging voor de verzekeringsondernemingen, die genoodzaakt zijn om deze stijgingen in rekening te brengen. Er gaan eveneens stemmen op voor een passende regelgeving hieromtrent. Daarnaast vervagen ook de grenzen tussen hospitalisatie en de verdere verzorging: de duur van de hospitalisatie wordt ingekort, sommige ingrepen gebeuren nu buiten de hospitaalmuren, waardoor ook de nood aan ambulante kosten toeneemt.

DKV Belgium, marktleider in België op het vlak van individuele hospitalisatieverzekeringen, pakte deze uitdaging aan en luisterde naar haar klanten. Bij een hospitalisatie speelt de gemoedsrust een grote rol. Patiënten willen volledig gedekt zijn en zo weinig mogelijk administratieve zorgen hebben. Bovendien wensen ze een oplossing om het hoofd te bieden aan de stijgende kost voor de medische zorgen, terwijl ze ook beroep willen doen op de beste waarborgen wanneer nodig.

Onderzoek

“Naar aanleiding van de veranderingen in de gezondheidssector luisterden we naar de verwachtingen van de klanten. Een totale dekking in geval van hospitalisatie, zowel voor, tijdens als na de opname en de vrije keuze van arts en ziekenhuis is wat echt van belang is wanneer het gaat over hospitalisatieverzekeringen. Niemand wil namelijk compromissen sluiten als het aankomt op de gezondheid, noch voor zichzelf, noch voor zijn familie. Sommigen verkiezen echter steeds het comfort van een éénpersoonskamer, ook bij een dagopname, terwijl anderen die keuze laten afhangen van de aard van de ingreep”, aldus Birgit Hannes, Chief Commercial Officer bij DKV Belgium. “Er is ook een groep voor wie een dekking van de medische kosten heel het jaar door onmisbaar is en voor wie een tweepersoonskamer volstaat bij hospitalisatie. Deze verschillende gevoeligheden hebben dan ook aanleiding gegeven tot de ontwikkeling van dit gamma.”

Drie producten, drie segmenten

“Het nieuwe gamma bestaat uit drie producten, met elk hun eigen kenmerken, zodat de klant een bewuste keuze kan maken en een product kan kiezen dat afgestemd is op de eigen noden.”

DKV Hospi Premium is de vervanger van DKV’s topproduct IS2000, met aanvullende dekkingen zoals een psychotherapeutische behandeling, voorgeschreven door een psychiater. Verzekerden worden integraal terugbetaald bij hospitalisatie, ook in een éénpersoonskamer.

DKV Hospi Flexi biedt de keuze tussen een één- of tweepersoonskamer. De tweepersoonskamer, die geschikt is voor een dagopname van enkele uren, wordt altijd terugbetaald. Een hospitalisatie met overnachting in een éénpersoonskamer is eveneens integraal gedekt, mits een persoonlijke bijdrage. De verzekerde kan het kamertype dus kiezen in functie van de ingreep. Voor dit product is de premie dan ook interessanter.

DKV Medi Pack is een innovatie op de Belgische markt en speelt in op de vervaging van de grenzen tussen hospitalisatie en de verdere verzorging. Dankzij deze formule is de verzekerde heel het jaar door verzekerd voor medische kosten en is hij ook onbeperkt gedekt in geval van hospitalisatie in een tweepersoonskamer. Het is een combinatie van twee waarborgen aan een scherpe prijs.

“De Belgische geneeskunde is één van de beste ter wereld en dankzij dit gamma kunnen we ze toegankelijk maken”, besluit Birgit Hannes.