femme enceinte ventre

Ik verwacht een kindje

Proficiat, je bent zwanger!

Bij een bevalling komt heel wat kijken. Wij zetten voor jou alles op een rijtje, zodat jij je kunt concentreren op wat écht belangrijk is: je toekomstige baby!

Wordt een bevalling gedekt?

Bevallingen worden gedekt in onze hospitalisatieverzekeringen. Dit houdt in dat, afhankelijk van je contract, ook je medische kosten die verband houden met je bevalling en gemaakt zijn tijdens de pre- en posthospitalisatieperiode worden terugbetaald. De duur van de pre- en posthospitalisatieperiode staat vermeld in je contract.

Heb je geen hospitalisatieverzekering, maar wel een verzekering ambulante zorgen? Dan worden de medische kosten van een thuisbevalling en de ambulante kosten die gelinkt zijn aan de bevalling, gedekt. Het ziekenhuisverblijf wordt niet terugbetaald.

Heb je een zorgverzekering? Dan kun je eveneens een tussenkomst aanvragen.

Wat moet je weten voor je bevalling?

  • Voor, tijdens en/of na je bevalling kun je een beroep doen op een vroedvrouw. Hier vind je meer informatie omtrent de terugbetaling van de kosten van een vroedvrouw.
  • Je kunt ook thuis bevallen indien je dat wenst. Thuisbevallingen worden terugbetaald zoals bevallingen in het ziekenhuis, waarbij de medische kosten worden gedekt. Niet-medische kosten (bv. vervoerskosten van de vroedvrouw, dossierkosten, …) worden niet terugbetaald.
  • Bij bevallingen in een geboortehuis worden de verblijfskosten niet gedekt door DKV, je hospitalisatieverzekering komt dus niet tussen. De medische kosten worden wel terugbetaald, indien je een verzekering ambulante zorgen hebt afgesloten.

En tijdens je verblijf in het ziekenhuis?

Welk type kamer kun je kiezen?

Ziekenhuisopnames voor een bevalling worden op dezelfde manier terugbetaald als andere hospitalisaties. Dit betekent dus dat het kamertype en de terugbetaling afhangen van je contract.

Welke kosten worden gedekt?

  • Medische kosten worden gedekt. Niet-medische kosten (bv. het verblijf en/of extra maaltijden van je partner, thermometer, hygiëneproducten, koelkast, TV, telefoon, luiers, fopspeen, babyvoeding) worden niet terugbetaald.
  • De terugbetaling van kamer- en ereloonsupplementen en het feit of er een eventuele vrijstelling of persoonlijke bijdrage van toepassing is, hangt af van je contract.

Dit vind je misschien ook interessant

Wat neem je mee om te bevallen?