Faq

Ik heb een DKV Hospi Select afgesloten en mijn arts werkt in een niet-partnerziekenhuis van DKV. Wat zijn de gevolgen?

Het concept van de partnerziekenhuizen werd geïntroduceerd bij de lancering van de DKV Hospi Select-verzekering en is niet van toepassing op andere hospitalisatieverzekeringsproducten van DKV.

Indien u een DKV Hospi Select-verzekering heeft en uw arts werkt in een niet-partnerziekenhuis, dan kunt u daar uw Medi-Card® helaas niet meer laten zien bij een ziekenhuisopname. Het ziekenhuis zal u dan een factuur sturen met vermelding van het deel dat door het ziekenfonds wordt vergoed en het deel dat voor uw rekening blijft. U kunt ons dan een kopie van de factuur sturen (bij voorkeur via onze digitale tools) en wij zullen dan zo snel mogelijk uw terugbetalingsdossier verwerken. Mogelijk moet u ook een voorschot betalen bij de opname.

U kunt er zeker van zijn dat u in alle ziekenhuizen in België, of het nu partners zijn of niet, blijft genieten van de onbeperkte terugbetaling van uw hospitalisatiekosten in tweepersoonskamers, of eenpersoonskamers als dit om medische redenen noodzakelijk blijkt.

Heeft u een DKV Hospi Select en kiest u om redenen van comfort voor een eenpersoonskamer wanneer u in een niet-partnerziekenhuis wordt opgenomen, dan is een eigen bijdrage van € 176,13 of € 352,26 (afhankelijk van uw contract) vereist. U moet ook 20% van de ereloon- en kamersupplementen betalen die vermeld staan op uw ziekenhuisfactuur.