Blog

Natuurlijke behandelingen tijdens de zomer

De zomer is het beste seizoen om goede leefgewoontes aan te nemen. De warmte zet ons aan om lichter te eten, meer te drinken en in open lucht te sporten.

In de zomer hebben we ook meer tijd voor onszelf en om voor onszelf te zorgen. Wij stellen je vijf natuurlijke behandelingen voor:

Zuiver je organisme door fruit en groenten te eten

De zomer is een gelegenheid bij uitstek om minder calorierijk en vet te eten. Zet in op seizoensfruit en -groenten die rijk zijn aan vezels, mineralen en antioxidanten. Denk bijvoorbeeld aan meloen, watermeloen, aubergines of wortelen.

Koude douche met scrub

In warme dagen zorgt een koude douche voor verfrissing. Profiteer ervan om een lichaamsscrub te doen met een handschoen van paardenhaar: een grondige reiniging en dode cellen verwijderen om de celregeneratie en microcirculatie te bevorderen.

Natuurlijke maskers voor het haar

De zon, het zeewater of de chloor van het zwembad kunnen je haar beschadigen. Een tip? Behandel je haar om de twee weken met een natuurlijk masker dat je zelf bereidt met ingrediënten die je zeker in huis hebt: drie eetlepels olijfolie en twee eieren. Meng de ingrediënten en breng het masker aan van de haarwortel tot de punten. Laat 20 minuten inwerken.

Relaxerende massages

De zomer dient om je te ontspannen, en dan is het een goed idee om jezelf te verwennen met een massage. De voordelen? Stimulering van de bloedcirculatie en de celvernieuwing, lymfedrainage, versterking van de huid, en nog veel meer.

De nagels, zo vaak vergeten

Met oliemengsels (lavendel, amandel, met vitamines...) kun je je handen trakteren op een verstevigende massage. Met behulp van een in olijfolie gedrenkt wattenstaafje kun je ook buiging van de nagels in de vorm krijgen die je wenst.

 

DKV, partner van jouw gezondheid

Onze missie is om je verzekeringsoplossingen aan te bieden die je beschermen en je gemoedsrust geven, zodat je voluit van het leven kunt genieten. Dat is de betekenis die wij aan preventie geven: voor jezelf zorgen betekent je gezondheid zo lang en optimaal mogelijk behouden. Wat je behoeften ook zijn, er is steeds een DKV-formule op jouw maat.