Faq

Ik heb een verzekering van DKV en wil naar het buitenland verhuizen. Blijft mijn contract geldig?

Bij een verhuis naar het buitenland is het belangrijk om vooraf na te gaan hoe je jezelf en je gezin best verzekert.
Indien je een individuele waarborg bij ons hebt en je verhuist voor langer dan drie maanden naar het buitenland, voldoe je niet langer aan de verzekeringsvoorwaarden van een verzekeringsplan van het type hospitalisatie, ambulante medische kosten, gewaarborgd inkomen/inkomensverlies en zorgverzekering. Contacteer ons tijdig om de bestaande polissen stop te zetten. We raden je ook aan om contact op te nemen met Globality Health, een zusterbedrijf van DKV dat zich specialiseert in gezondheidsverzekeringen van expats.
Voor je aanvullende zorgverzekering van het type DKV Home Care kun je bij een verhuizing naar een lidstaat van de Europese Unie en mits voorafgaandelijk akkoord van DKV verder verzekerd blijven.
Ook indien je momenteel verzekerd bent in een collectief contract en je verhuist naar het buitenland, voldoe je niet meer aan de voorwaarden om aangesloten te zijn in dit groepscontract en kun je niet meer genieten van deze waarborgen. Je dient je personeelsdienst in dit geval zo spoedig mogelijk te contacteren om je polis stop te zetten. Een ander alternatief is je huidig plan om te vormen naar een een ander type verzekering waarvoor er geen vereisten van woon- of vaste verblijfplaats worden gesteld.