Faq

Ik ga bevallen. Kan ik de baby nu al toevoegen aan mijn contract?

Nee, je kunt iemand die nog niet geboren is niet verzekeren. Maar wees gerust, je hebt 60 dagen vanaf de geboorte de tijd om je pasgeborene met terugwerkende kracht te verzekeren. Eventuele ziekenhuiskosten voor je pasgeborene worden bij aansluiting binnen 60 dagen na de geboorte gedekt.

Indien je een collectieve verzekering hebt, bepaalt je werkgever of bijkomende gezinsleden ook kunnen aansluiten. Dit is mogelijk bij de meeste werkgevers. Neem dan contact op met de personeelsdienst van je werkgever binnen de 60 dagen na de geboorte van je kind. De baby wordt dan toegevoegd aan het verzekeringsplan van een van de verzekerde ouders. Als je werkgever je niet toestaat om gezinsleden toe te voegen aan de collectieve verzekering, kan je toch een individuele verzekering afsluiten voor uw pasgeborene
Indien jij of je partner een individuele hospitalisatieverzekering hebt, kun je je baby hieraan toevoegen. Zo worden medische kosten van de baby, zoals een verblijf in neonatologie, vanaf de geboorte gedekt. Gebruik het aansluitingsdocument en bezorg het ons binnen de 60 dagen na de geboorte.