Faq

Wat doet het derdebetalerssysteem precies voor mij?

De meeste ziekenhuizen in België aanvaarden de Medi-Card®. Wanneer je een medische ingreep in een ziekenhuis moet ondergaan, wil je in de eerste plaats bezig zijn met de ingreep zelf en een snel en volledig herstel. Het laatste dat je dan nodig hebt, is bekommerd te zijn over de betaling van de ziekenhuisfactuur. Het volstaat je Medi-Card® te overhandigen. Wij zorgen er dan voor dat de factuur van het ziekenhuis rechtstreeks aan het ziekenhuis wordt betaald en wij komen pas achteraf bij u terug als alle kosten niet door uw polisvoorwaarden zijn gedekt.

Let op dat de keuze van het kamertype ook van invloed kan zijn op de acceptatie van de Medi-Card®. Lees de voorwaarden specifiek voor uw verzekeringsproduct en raadpleeg de lijst met ziekenhuizen die de Medi-Card® accepteren op onze website dkv.be.

Als je wordt opgenomen in een van de ziekenhuizen die de Medi-Card® niet aanvaardt, moet je mogelijk een aanbetaling doen en zal het ziekenhuis je de factuur rechtstreeks toesturen. Verstuur de factuur gewoon naar DKV (nadat je de betaling hebt uitgevoerd) en wij regelen het om naar je bankrekening te betalen.