DKV Belgium rijdt met twee teams de '1000 km tegen Kanker'

maandag, 13 juni, 2016

DKV Belgium rijdt met twee teams de '1000 km tegen Kanker'

Tijdens het weekend van Hemelvaart (5 tot 8 mei 2016) wordt voor de 7e keer ‘1000 km tegen Kanker’ gereden op de Vlaamse wegen. Kom op tegen Kanker, organisator van dit sportieve event, zet zich al jaren in voor kankerpatiënten en hun omgeving. Met dit event willen ze geld inzamelen om de wetenschappelijke strijd tegen kanker te verbeteren.

DKV Belgium neemt dit jaar deel met twee voltallige teams. Het initiatief kan binnen onze muren immers op veel sympathie rekenen. “Iedereen kent wel iemand die te maken heeft gekregen met kanker, in de familie, de vriendenkring, op het werk… De ziekte is jammer genoeg alom tegenwoordig”, klinkt het. “Deze 1000 km is een perfecte combinatie van het steunen van een goed doel en je eigen grenzen weer verleggen.” Dat motiveert de deelnemers alvast om het beste van zichzelf te geven tijdens dit wielerevent. Ook de sfeer en het enthousiasme die het event kleuren, stimuleren de deelnemers: “Ik nam een jaar geleden per toeval deel, omdat er op het laatste moment iemand weg viel. Dat is me zo goed bevallen dat ik me dit jaar meteen terug heb ingeschreven.”

Het voltallige team rijdt gedurende vier dagen samen 1000 km, wat betekent dat iedere deelnemer minstens 125 km in de benen zal hebben. Maar ook deze afstand schrikt onze ‘Flandriens’ niet af!

Het startschot van de race wordt gegeven op donderdag 5 mei 2016. Wij staan alvast met man en macht achter onze teams.